4 – Om dialekt på dialekt

02 april 2020 | 06 minutes

10 Replies to “4 – Om dialekt på dialekt”

 1. Jeg bor I Stavanger så er det viktig for meg å få høre på dette. Det er litt vanskelig å forstår når folk snakker veldig fort 🙂 I Italia der jeg kommer fra , er det ikke vanlig å snakke dialekt i formelle sammenhengene særlig blant ungene

 2. It would be nice if you supplied a phonetic transcript for this episode. By phonetic I don’t mean using the international phonetic alphabet, because that wouldn’t be very accessible to many, but just spelling as you pronounce with the familiar correspondence for sounds like “lige” for like, or måden for måten. Thanks!

 3. Hei ! Jeg kan ikke se teksten av podcasten 4 (om dialekt på dialekt). Jeg kan bare se 3 kommentarer. Et det normalt ? Takk !

  1. Jeg skreiv aldri ned teksten til denne episoden. Det var veldig tidlig i podkastprosessen, så det var ment som et eksperiment på en episode uten noe transkripsjon. Mulig jeg gjør noe med det i framtida.

 4. Hei! Først må jeg si at jeg elsker podcasten din. Jeg lærte alt det norske jeg vet bare med podcasten din og duolingo 🙂
  Om aksenter, jeg skal flytte til Tromsø neste år. Hva bør jeg forvente? Tusen takk.

  1. Tusen takk for det! 🙂 Tromsø høres veldig spennende ut! Jeg har aldri vært der selv, men jeg har flere venner fra Tromsø. Når det gjelder Tromsø-dialekta så er den blant de lettere nordnorske dialektene å forstå. Den er veldig karakteristisk nordnorsk, men også som regel klar og tydelig. Det blir nok litt vanskelig i begynnelsen, men jeg tror at om du er motivert for å lære norsk og Tromsødialekta, så kommer det til å gå veldig bra! Lykke til 🙂

  1. Bra plukka opp! Jeg kommer fra Nærbø som ligger ca. 10-15 minutter sør for Bryne 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *